Doccle en IxorDocs helpen De Croo elke Belg een digitale brievenbus te geven.

Sam Verhaegen - 2017-11-03

testerdetest

Onze minister van Digitale Agenda Alexander De Croo windt er geen doekjes om: tijdens zijn legislatuur moet en zal er één en ander veranderen: initiatieven om de digitale vaardigheden van de burger te vergroten, sms'en sturen naar iedereen die op Rock Werchter rondloopt (Be-alert), gemakkelijker van telecomoperator veranderen, itsme lanceren,... #teamdigitaleagenda lacht er niet mee en dat is goed nieuws voor de Vlaamse digitale revolutie.

Nieuw op de agenda is de creatie van een één enkele digitale brievenbus voor elke Belg. De beleidsnota plant de start van de campagne voor begin 2018 en voorziet meteen een informatiecampagne om de Ebox - zo zal de brievenbus gaan heten- snel uit de startblokken te laten schieten.

Doccle, de de facto standaard digitale brievenbus trekt mee aan de kar om de wildgroei aan digitale brievenbussen te vereenvoudigen. Ga maar eens na, enkel voor de federale overheid heb je al 5 portalen - My minfin, my pension, ...- waar je telkens je documenten moet gaan ophalen. Om nog niet te spreken over de brievenbussen van diensten of producten (my luminus, mijn Telenet, ...)Hier wil #teamdigitaleagenda paal en perk aan stellen.

'Digitale communicatie heeft enorm veel voordelen, maar voorlopig blijft het een ingewikkeld kluwen waarin een kat haar jongen niet terugvindt', vat De Croo samen. 'In elk van die brievenbussen komt maar een beperkt aantal documenten terecht. Om toegang te krijgen, heb je iedere keer een eID of nieuw paswoord en nieuwe login nodig. De meesten gebruiken zowat overal hetzelfde paswoord, wat dan weer onveilig is.'

Ontvangen is één ding, maar de documenten moeten ook in die digitale brievenbus worden afgeleverd! Daar maakt IxorDocs het verschil. Onze slogan is niet voor niets "Beter Verbonden". IxorDocs biedt alle KMO's - ongeacht hun grootte- de mogelijkheid om zich als verzender op Doccle te registreren en hun documenten digitaal te versturen. Dienstverlening aan de kleine KMO op niveau van de grootste bedrijven. Meer info via ixor.be/ixordocs

Related articles

IxorDocs krijgt een upgrade en ondersteunt nu AS4 en UBL BISv3 voor e-invoicing

Read more

Stochastic patch generation for Whole Slide Imaging

Read more

IxorTalk ontwerpt slimme mobipunten

Read more