Kunst Kado bij Ixor

Sam Verhaegen - 2017-12-05

testerdetest

Tijdens het weekend van 16 december stelt Ixor haar oud herenhuis open voor drie kunstenaars: Pol Spelmans, Greet Luyten en Martine Reynaert. Deze 'Kunst Kado' wordt aangevuld met werkjes van enkele andere kunstenaars en met geschenkartikelen van Oxfam Wereldwinkel. **En om helemaal in de sfeer te komen wordt de bezoeker getrakteerd op een glaasje **glüwhein.

Zij tonen twee dagen lang hun kleine kunstwerken - keramiek, assemblages, schilderijtjes, grafiek en juwelen. En bieden deze te koop aan kleine prijzen. Creatieve en decoratieve items om je interieur dat subtiele extraatje mee te geven tijdens de eindejaarsperiode...

Pol Spelmans (aquarel, acryl op doek, etstechniek, tekeningen)_ wil je graag verrassen met zijn schilderijen en grafiek. Zijn werken baden veelal in een sfeer van poëzie en magisch realisme, die de fantasie van de toeschouwer blijven prikkelen. Mensen die houden van kunst waar geen bladzijden uitleg bij nodig is om ervan te kunnen genieten, komen hier zeker aan hun trekken. Pol leerde zijn vak aan de academies van Leuven en Mechelen. _

Greet Luyten (ambachtelijke juwelen)_ zal je verleiden met haar ambachtelijk gemaakte fantasiejuwelen en verrassende assemblages. Het succes van haar werk heeft ze te danken aan een grote verbeeldingskracht, waarbij ze graag gebruik maakt van oude sieraden en vintage objecten. Je zal niet gemakkelijk uitgekeken geraken op haar kleurrijke juwelen en fascinerende assemblages!_

Martine Reynaert (gedraaid aardewerk al dan niet met creatieve glazuurafwerking)_ is intussen een vaste waarde binnen de wereld van keramiek. Haar specialiteit is gedraaid aardewerk, al dan niet met creatieve glazuurafwerking. Geïnspireerd door Japanse pottenbakkers, creëert ze haar eigen aardewerk in natuurkleuren. Wat zij maakt getuigt van een groot vakmanschap. Hiervoor volgde ze een opleiding aan het IKA Mechelen. Reeds jaren is zij één van de drijvende krachten achter vzw 't Fort Kunstenatelier, in Sint-Katelijne-Waver._

Meer info via Uit in Mechelen.

Related articles

IxorDocs krijgt een upgrade en ondersteunt nu AS4 en UBL BISv3 voor e-invoicing

Read more

Stochastic patch generation for Whole Slide Imaging

Read more

IxorTalk ontwerpt slimme mobipunten

Read more