IxorDocs sluit meer dan honderd kmo’s aan op het Peppol netwerk

Sam Verhaegen - 2018-04-26

testerdetest

IxorDocs passeerde recent de kaap van honderd aangesloten kmo's en nestelt zich daarmee comfortabel in de top tien van de Belgische Peppol Access Points. Peppol, voluit Pan-European Public Procurement Online, is een netwerk dat Europese kmo's toelaat om op een veilige en gestructureerde manier e-facturen te versturen naar de overheid of andere bedrijven.

IxorDocs biedt de kmo de mogelijkheid om op een erg eenvoudige manier een connectie met Peppol te maken. Even registreren via http://pages.ixor.be/beterverbonden en de kmo wordt onmiddelijk aangesloten. Aansluiten is gratis en de eerste 25 verstuurde documenten zijn dat ook. Vanaf het 26ste verstuurde document betaalt de kmo € 0,3 per document. Er zijn geen abonnementskosten.

Meer dan pdf

Elektronisch factureren is meer dan het versturen van een pdf in een e-mail. Bij echte digitale facturatie praat het boekhoudprogramma van de leverancier rechtstreeks met het programma van de klant. Machine to machine, for short. Het Peppol netwerk maakt gebruik van digitale bestanden in UBL-formaat, waardoor de makers en ontvangers van digitale facturen in staat zijn elkaar automatisch te identificeren. IxorDocs stelt de kmo in staat simpel facturen op te sturen in pdf die dan door IxorDocs worden omgevormd naar het Peppol formaat. Hierdoor kan de kmo aansluiten op het netwerk zonder investeringen te moeten doen om zelf het Peppol formaat te genereren.

Om aan te sluiten op het Peppol netwerk en facturen te kunnen versturen, dienen kmo's zich te registreren bij een Peppol Acces point. Deze access points zijn te vergelijken met telefoonoperatoren: je connecteert je bij het access point van je keuze en je kan alle Peppol gebruikers bereiken, ongeacht het access point bij wie ze zijn aangesloten.

De Vlaamse overheid maakte het aanleveren van digitale facturen verplicht sinds 1 januari 2017, waarna de federale overheid snel volgde. Verwacht is dat in 2020 ook alle steden en gemeenten enkel nog digitale facturen via Peppol zullen aanvaarden.

Sinds 23 april is IxorDocs volledig GDPR compliant. Meer informatie via info@ixordocs.be

Related articles

IxorDocs krijgt een upgrade en ondersteunt nu AS4 en UBL BISv3 voor e-invoicing

Read more

Stochastic patch generation for Whole Slide Imaging

Read more

IxorTalk ontwerpt slimme mobipunten

Read more