Ixor helpt het Vlaams Verkeerscentrum (VVC) de borden boven de snelwegen van betere info te voorzien.

Sam Verhaegen - 2018-05-15

testerdetest

Ixor en het Vlaams Verkeerscentrum go way back. We stonden mee aan de wieg van vele vernieuwingen op vlak van mobiliteit en IoT binnen het VVC. Het meest recente project waar Ixor bij betrokken is, is het verbeteren van de communicatie via de dynamische borden boven de snelweg.

drools logo 600px 300x90

BRMS en Drools

Om de juiste beslissingen te nemen en bijgevolg de juiste boodschappen op de borden te tonen maken we gebruik van een BRMS of Business Rules Management Systeem. Het BRMS, dat onderdeel is van onze expert server, verzamelt het beslissingsbeleid en slaat het, gescheiden van de applicatiecode, op zodat de logica die er achter zit door verschillende applicaties kan worden gebruikt.

Centralisatie van beleid

Bij het Vlaams Verkeerscentrum vormt Drools het hart van de expert server die elke seconde nieuwe voorstellen voor de meest geschikte boodschappen op de borden boven de snelweg genereert. Het systeem doet dat op basis van de actuele verkeerssituatie en de invoer van de operatoren.

Drools is een BRMS met een op regels gebaseerde engine met voor-en achterwaartse afhankelijkheid. Het verwerkt feiten en produceert output gebaseerd op die feiten en de gedefinieerde regels.

Meetup

Bij Ixor dragen we het delen van informatie hoog in het vaandel, om onze best practices te delen organiseren we dan ook regelmatig een Meetup over uiteenlopende onderwerpen. Aangezien Drools een open-source platform is en we een hoop expertise in huis hebben, was het dan ook het moment bij uitstek om er een nieuwe meet-up aan te wijden.

Op dinsdag 22/5 zullen Stijn en Philippe een Tech-talk hosten over de Drools engine en hoe Drools kan gebruikt worden in een Java-applicatie, gevolgd door een korte demo van de applicatie die ze bouwden voor het Vlaams Verkeerscentrum. We starten om 18 uur, inschrijven is gratis en kan via deze link.

Related articles

IxorDocs krijgt een upgrade en ondersteunt nu AS4 en UBL BISv3 voor e-invoicing

Read more

Stochastic patch generation for Whole Slide Imaging

Read more

IxorTalk ontwerpt slimme mobipunten

Read more