Nieuw wetsvoorstel focust op digitale loonbrief

Sam Verhaegen - 2018-06-14

testerdetest

Kamerlid Wim Van der Donckt (N-VA) is helemaal klaar met loonbrieven, ziektemeldingen en vakantie aanvragen op de klassieke papieren manier. Zijn partij wil werknemers niet verplichten om alles digitaal te ontvangen maar wil de drempel voor papier wel verhogen. De old-school manier blijft bestaan, zij het op specifieke aanvraag.

Een Digitale Traditie

Dit wetsvoorstel vormt een nieuw hoofdstuk in een traditie van administratieve vereenvoudiging die op alle niveau's binnen de regering voet aan grond heeft gevonden. In 2016 kondigde de Vlaamse overheid al aan dat ze vanaf 1/1/2017 van al haar leveranciers enkel nog elektronische facturen via het Peppol netwerk zou aanvaarden. Een initiatief dat in 2018 door de Federale regering en later door de steden en gemeenten zal gevolgd worden.

E-Box

Intussen kondigde Alexander De Croo al aan dat begin 2018 elke burger één elektronische brievenbus zou krijgen om de wildgroei aan digitale brievenbussen in te dijken. Voor de federale overheid alleen bestaat er My Minfin, My Pension, My Career en dan heb je ook nog de vele eboxen van de energieleveranciers: My luminus, My Lampiris én de portalen van de internetproviders. De E-box gaat in eerste instantie alle bestaande eboxen van de overheid verzamelen en heeft tot doel om later de rest van de wildgroei aan eboxen in te dijken. Hiervoor schakelde de overheid Doccle in, die al de de-facto standaard voor elektronische opslag van documenten was geworden.

IxorDocs kijkt vooruit

Bram Lerouge, CEO van Doccle, juicht de nieuwe initiatieven naar administratieve vereenvoudiging sterk toe: "Met één druk op de knop kan de overheid de Belgen doen afkicken van hun papierverslaving. Elektronische loonbrieven zijn vandaag al mogelijk voor 75 procent van de werknemers, zonder enige extra investering." IxorDocs, als licentiehouder en technische partner van Doccle, kan de dienstverlening van Doccle onder SaaS-vorm aanbieden zodat zelfs de kleinste KMO gebruik kan maken van de Doccle diensten.

Meer informatie over IxorDocs via www.ixor.be/Ixordocs

Related articles

IxorDocs krijgt een upgrade en ondersteunt nu AS4 en UBL BISv3 voor e-invoicing

Read more

Stochastic patch generation for Whole Slide Imaging

Read more

IxorTalk ontwerpt slimme mobipunten

Read more