E-invoicing bij De Lijn bereikt historisch hoogtepunt

Sam Verhaegen - 2019-01-28

testerdetest

De lijn kondigde recent in de e-invoicing nieuwsflits van de Vlaamse overheid aan dat ze sinds september 2018 al meer dan 80% van haar facturen op volwaardig digitale wijze binnenkrijgt. In december ontving de vervoersmaatschappij haar facturen voor bijna 90% digitaal. IxorDocs maakt deel uit van de oplossing die De Lijn naar voor schuift voor de leveranciers met kleinere factuurvolumes.

De Lijn bereikte deze hoge acceptatiecijfers bij haar leveranciers met een doorgedreven proactieve aanpak: alle leveranciers kregen in april 2018 een duidelijke communicatie rond hoe De Lijn voor digitale facturatie koos en vanaf juni werden alle facturen van leveranciers die geen tijdelijk uitstel hadden gevraagd teruggestuurd met een begeleidende brief met de nodige tekst en uitleg om zelf de stap te zetten naar digitale facturatie.

De Lijn werkt vaak met partijen die kleinere factuurvolumes hebben. Deze doelgroep wordt klassiek beschouwd als een groep die moeilijker aan digitale invoicing kan doen omdat ze de schaalgrootte missen die nodig is om dergelijke IT-projecten op te zetten. Daar wilde De Lijn korte metten mee maken. Thomas Van Lindt, specialist boekhouding in het crediteurenteam legt uit: “We zetten bij dergelijke leveranciers sterker in op directe begeleiding, tot de leverancier erin slaagt succesvol e-facturen in te dienen.”

Het Peppol-access point IxorDocs en de bijhorende service is door haar laagdrempeligheid voor aansluiting zeer geschikt voor nieuwe en kleinere facturatiepartners. Dat zorgde ervoor dat De Lijn IxorDocs ging gebruiken in haar begeleiding. En de begeleiding werkt! Sinds de opstart van IxorDocs hebben we reeds 47 verzenders in de rangen opgenomen. Dat noemen we bij Ixor beter verbonden zijn!

Wil je meer weten over IxorDocs, E-invoicing of ben je op zoek naar een PEPPOL-access point? Surf dan even langs op www.ixordocs.be of registreer je voor een account via http://pages.ixor.be/beterverbonden.

Related articles

IxorDocs krijgt een upgrade en ondersteunt nu AS4 en UBL BISv3 voor e-invoicing

Read more

Stochastic patch generation for Whole Slide Imaging

Read more

IxorTalk ontwerpt slimme mobipunten

Read more