Ixor en Qbus bundelen krachten voor slim energiebeheer

Ixor en Qbus bundelen krachten voor slim energiebeheer

In de voortdurende zoektocht naar slimme oplossingen voor energiebeheer en -besparing, hebben Ixor en Qbus de handen ineengeslagen om Luqas, de slimme energiemanager van Qbus, nog intelligenter te maken. 

Met voorspellende sturingsschema's en geoptimaliseerde laadschema's tillen we het energieverbruik van hun klanten naar een hoger niveau, wat resulteert in lagere kosten. En daar halen we ontzettend veel voldoening uit!

Het nieuwe Qbus-product, Luqas, fungeert als een centrale hub voor het beheer van energieverbruik in woningen en bedrijven. Het biedt controle over grote energieverbruikers zoals laadpalen voor elektrische voertuigen en warmtepompen. Een van de vele voordelen van Luqas is zijn vermogen om het energieverbruik van digitale meters te monitoren en te reguleren, waardoor piekverbruik wordt geminimaliseerd.

In een tijd waarin ecologisch verantwoord en kostenefficiënt energiebeheer essentieel is, wordt het steeds belangrijker om data te gebruiken voor voorspellende analyses. Dynamische energiecontracten met variabele tarieven per uur, weersvoorspellingen voor zonne-energieopbrengst en gegevens van Luqas worden samengebracht om het energieverbruik nauwkeurig te voorspellen.

De cloudservice die we ontwikkeld hebben, maakt gebruik van geavanceerde machine learning-technieken om deze voorspellingen te verwerken en vervolgens een optimaal schema voor energieverbruik te genereren. Dit betekent dat elektrische voertuigen van klanten van Qbus efficiënt wordt opgeladen tijdens periodes met lage tarieven en overvloedige zonne-energie, terwijl de flexibiliteit van het energiecontract optimaal wordt benut. Bovendien ontvangt de warmtepomp signalen wanneer het gunstig is om extra warmte te genereren.

Door de krachten van Ixor en Qbus te bundelen, wordt een nieuwe standaard gezet voor energie-efficiëntie en -beheer. De introductie van de Luqas en de bijbehorende cloud- en AI-services betekent niet alleen een stap voorwaarts in technologische innovatie, maar draagt ook bij aan een duurzamere toekomst voor ons allemaal.

Met deze innoverende oplossingen worden complexe energiebeheertaken vereenvoudigd en wordt energiebesparing toegankelijker dan ooit tevoren.

Contact

Schuttersvest 75
2800 Mechelen
linkedin logo
Ixor is member of Hybrio Design.
Hybrid products for a connected world.