OkiOki vereenvoudigt financiële administratie van klanten met IxorDoc’s OCR

 OkiOki vereenvoudigt financiële administratie van klanten met IxorDoc’s OCR

Financiële administratie kan voor ondernemers een zware last zijn. Bij IxorDocs begrijpen we dat maar al te goed, en we zijn er trots op dat we OkiOki hebben kunnen ondersteunen bij het vereenvoudigen van deze cruciale taak voor ondernemers.

In deze case nemen we je mee in het verhaal van OkiOki en delen we hoe de geavanceerde OCR-technologie (Optical Character Recognition) van ons eigen product IxorDocs een wezenlijke rol speelt in de transformatie financiële administratie.

Automatisering en Documentbeheer

OkiOki legt sterk de nadruk op automatisering door het koppelen van e-mailaccounts, cloud opslag en andere bronnen om gegevens uit te lezen. Ze matchen ook document informatie met bankrekeningen om ontbrekende of onbetaalde documenten te identificeren, en presenteren een eenvoudige takenlijst voor ondernemers, waardoor ze ten allen tijde een overzicht bewaren voor de ondernemer.

De rol van OCR (Factuurherkenning)

OCR is het kloppend hart van dit proces. Het stelt OkiOki in staat om de inhoud van elk document te begrijpen, de relevantie ervan te beoordelen en het te koppelen aan de juiste transactie. Maar dat is niet alles. OCR biedt ondernemers ook inzicht in hun uitgaven, met overzichten per contact of kwartaal, en maakt het doorzoeken van het archief uiterst efficiënt.

Waarom IxorDocs

Met IxorDocs zorgen we voor slimme documentverwerking en automatisatie voor onze klanten. Met onze eigen Belgische OCR zijn we marktleider in het analyseren van documenten zoals facturen, contracten, bestelbonnen, etc.

OkiOki heeft bewust voor IxorDocs gekozen vanwege onze toewijding aan datakwaliteit en onze expertise in de BENELUX-markt. Tijdens de pilootfase hebben we OkiOki nauwlettend begeleid, waardoor kwantificeerbare metingen konden uitgevoerd worden die hun vertrouwen bevestigde.

De overstap naar een nieuwe OCR-provider kan complex lijken, maar met de juiste voorbereiding en tests is het beheersbaar. We hebben de oude API vervangen door die van IxorDocs en ervoor gezorgd dat de verschillen in formaat correct werden gemapt.

Voor OkiOki was het van cruciaal belang dat we al beschikten over een vooraf getraind model, wat snel optimale resultaten opleverde zonder uitgebreide training. IxorDocs bood die flexibiliteit en maakt een snellere en soepelere verbetering van de herkenning mogelijk. Tijdens de pilootfase hebben we nauw samengewerkt metOkiOki om de resultaten te verbeteren en extra velden toe te voegen.

IxorDocs brengt elk kwartaal twee nieuwe releases uit voor factuurherkenning, wat van groot belang is voor OkiOki vanwege de complexiteit van documenten. Onze snelle respons op gemelde uitdagingen heeft de gebruikerservaring verbeterd en de frustraties bij de klanten verminderd. Dit stelt OkiOki in staat om echt het verschil te maken voor gebruikers.

De samenwerking tussen OkiOki en IxorDocs heeft geleid tot verbeterde efficiëntie en precisie van financiële administratie, waarmee OkiOki ondernemers helpt hun bedrijf succesvol te runnen. We zijn er trots op deel uit te maken van dit succesverhaal.

Contact

Schuttersvest 75
2800 Mechelen
linkedin logo
Ixor is member of Hybrio Design.
Hybrid products for a connected world.